Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Odvratna igra Crne Gore i perfidan trik, u četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o napadu na Roberta Fica, kazao je da je atentator na slovačkog premijera “osnivao organizaciju “Slovačka protiv nasilja”. On je prethodno kritikovao pripadnike koalicije “Srbija protiv nasilja”.

„Interesantna je ta priča to protiv nasilja. Znate li koju je organizaciju osnivao ovaj što je upucao premijera Fica? Slovačka protiv nasilja. Sve slučajno“, kazao je Vučić na TV Pink.

Na pitanje da li se boji za svoju bezbjednost u Srbiji, rekao je da su to „besmislice“.

„Ne bojim se ni u New Yorku, a ne u Srbiji. Robert Fico je istinski slobodarski lider, veliki, slobodoljubivi, nezavisni lider. Kapa dole za Roberta Fica. Nadam se da će biti bolje, pa kad se vratim iz New Yorka da sa drugom Viktorom odem i posjetim ga“, poručio je Vučić.

Vučić je izjavio danas da u ponedjeljak putuje u New York  kako bi u četvrtak, 23. maja, prisustvovao sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciju o genocidu u Srebrenici i dodao da će se tada vidjeti ko su prijatelji, a ko partneri Srbije.

On je najavio da će sutra ujutro biti u Hramu Svetog Save, sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom Porfirijem, uoči leta za New York.

“Borit ćemo se, znam kolika je sila koja nam prijeti, koliko su veliki i snažni, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je za njega bila „odvratna“ igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

“Riječ je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a riječ je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namjerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti”, ocijenio je Vučić.

„Mi ćemo u četvrtak uvečer znati ko su nam prijatelji u svijetu, a ko partneri. Svi oni koji ne glasaju, uzdržani su ili protiv su nam prijatelji, a sa svima ostalima ćemo imati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji“, rekao je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje