Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić o Splićaninu: ‘Znam dosta detalja, naša policija već ima skicu onoga što se moglo dogoditi’

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak da zna dosta detalja o slučaju nestanka Splićanina Mateja Periša u Beogradu, ali da će isključivo policija biti jedina otvorena za daljnje informacije o događaju.

– Policija će jedina biti otvorena za dodatne informacije, trenutno nemaju čvrsto rješenje za njegov pronalazak – kratko je rekao Vučić, a prenosi Telegraf.

– Nadam se da će naši nadležni organi uspjeti pronaći mladića iz Splita, Matej mislim da se zove. I zbog njega i zbog njegove porodice. Naša policija radi sve. Već imaju skicu onoga što se moglo dogoditi. Potrebno je dati sve od sebe da pronađemo mladića – izjavio je predsjednik Srbije.

Slučaj Matejeva nestanka komentarisao je i penzionisani zagrebački kriminalist te stručnjak za potrage Branko Lazarević.

Vezano | Treći dan potrage za mladićem iz Splita koji je nestao u Beogradu 

– Svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno je prijaviti odmah i sa svim osobama postupati kao da su osumnjičene. Tako je trebalo napraviti i s nestankom Mateja Periša. Policija treba razmotriti sve mogućnosti i poduzeti baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenarij – rekao je za Dnevnik.hr.

Lazarević je naglasio kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar. U konkretnom slučaju, možda bi temeljem saradnje dviju policija trebalo angažiovati i dobrog kriminalista iz Hrvatske koji će raditi na slučaju skupa s kolegama iz Beograda.

Penzionisani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je posljednji put viđen skoro 16 sati ranije, 31. decembra oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.

  • “Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moji kolege i ja doslovce bismo priveli u stanicu sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim odmah bismo razdvojili, posebno ispitali i poligrafski testirali kako bismo vidjeli podudaraju li se svi navodi o nestanku”, ističe Lazarević.

    Paralelno s ispitivanjem svih koji bi mogli pružiti bilo kakvu informaciju, treba napraviti detaljnu analizu njihova ranijeg odnosa, kao i pomno utvrditi što se događalo u samome klubu i oko njega. Često je za razrješavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan: mladići su, primjerice, mogli zapjevati neku pjesmu koja se domaćima nije svidjela, pa da ga nakon izlaska iz kluba neko dočeka i napadne. No to su zasad samo nagađanja – Lazarević je za Dnevnik.hr govorio općenito o pravilima potrage.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje