Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić o Dodikovim odlukama: Pokušat ću da ga zamolim da vodi politiku mira

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je u petak konferenciju za novinare na kojoj je govorio o političkom i ekonomskom presjeku stanja u Srbiji i potezima koje će on, kao predsjednik i Vlada poduzimati u narednom periodu kao i o situaciji na Kosovu i bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, prenosi Anadolu.

Govoreći o situaciji u Republici Srpskoj, Vučić je rekao da je ona “uzavrela” i da on nije uvijek saglasan s onim što predsjednik tog bh. entiteta Milorad Dodik radi.

Vezano | Vučićevo obraćanje javnosti: Očekuje se rezolucija o genocidu u Srebrenici u UN-u. Opet će se kola slomiti nad Srbima

“Ali kada vidim kako to ide i u kom pravcu ide o čemu se u Srbiji ne izvještava, pitaću šta ćemo kada ukinu sve banke, i kad poštanskoj štedionici budu rekli ne možete raditi s tim i tim entitetom, jer su pod sankcijama. Tako veliki rade. Sve mimo prava.

Pokušaću da zamolim Dodika da vodi politiku mira, politiku spuštanja tenzija iako ne mislim da imam pravo. Pokušaću iz prijateljskih pobuda, ali to neće promijeniti njihov odnos prema njemu”, istakao je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje