Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić glasao u Beogradu: Nadam se uspjehu i dobrom rezultatu

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i lider liste “Za našu djecu” glasao je danas na biračkom mjestu broj 27 na Novom Beogradu, gdje je nakon izlaska na izbore izjavio da je zadovoljan što izbori protiču bez ozbiljnih nepravilnosti, te da se nada uspjehu i dobrom rezultatu, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je izrazio zadovoljstvo što do 12 sati “nikakvih ozbiljnih nepravilnosti nije bilo, što izbori protiču u demokratskoj atmosferi, te što je bilo manje incidenata nego ikada u eri naše višestranačke, parlamentarne demokratije”.

  • “Nadam se uspjehu, nadam se dobrom rezultatu. Vidim da su redovi svuda po Srbiji, očekujem dobar odziv i očekujem ono što je za mene kao predsjednika stranke jednako važno, a to je da vidim koliko i kako i na koji način ljudi ocjenjuju naš rad i rezultate u prethodne četiri godine i naše planove za naredne četiri godine”, kazao je on.

    U Srbiji se danas održavaju redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 6.584.376 građana koji mogu glasati do 20 sati, kada se zatvaraju biračka mjesta.

  • Za članove biračkih odbora na izbornim mjestima zaštitne maske i rukavice su obavezne, dok se biračima preporučuje da ih nose.

    Prema podacima Republičke izborne komisije, na izbore je do 12 sati izašlo 18,01 posto birača.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje