Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vratio kilometar sat na vozilu i prevario mušteriju: “Baba ga vozala, malo prešao”

Preuzmite sliku

Analizom kupljenog automobila u grupi ovlaštenoj za servisiranje automobila, utvrđeno je da stanje na kilometar satu ne odgovara stvarnom stanju prijeđenih kilometara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 45-godišnjakom, a temeljem pismena Općinskog državnog tužilaštva iz Slavonskog Broda, policijski službenici Policijske stanice Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer su potvrdili sumnju u počinjenje krivičnog djela prevare.

Naime, 55-godišnjak je sklopio ugovor sa firmom za prodaju automobila (vl. 45-godišnjaka), te kupio polovni automobil.

Analizom kupljenog automobila u grupi ovlaštenoj za servisiranje automobila, utvrđeno je da stanje na kilometar satu ne odgovara stvarnom stanju pređenih kilometara, odnosno pređeni kilometri su umanjeni za nekoliko desetaka hiljada kilometara.

Policijski službenici protiv 45-godišnjaka podnose poseban izvještaj kao dopunu krivičnoj prijavi Općinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu.

Vraćanje kilometara u zemljama ex-yu nažalost je učestala stvar, na ovaj način cijena rabljenog automobila podiže se za oko 25%, uz vraćene kilometre obično slijedi i ubjeđivanje prodavca rečenicama poput: “Baba ga vozala, malo prešao”, “većinu vremena je bio parkiran u dvorištu” i sl.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,