Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić živio u luksuzu. Hvalio se slikama na Instagramu

Preuzmite sliku

Škaljarski klan nedavno je ostao bez vodećeg čovjeka, kada je u Turskoj je ubijen Jovan Vukotić.

Nakon njegove smrti pojedinosti iz života prvog čovjeka jedne od najmoćnijih kriminalnih grupa ponovo isplivavaju na površinu.

Turska policija je objavila fotografije nedavno ubijenog vođe škaljarskog klana na kojima se vidi da je on navodno radio estetske operacije kako bi promijenio izgled. Paralelno se u Turskoj predstavljao kao Predrag Popović, agent za nekretnine.

 • Redovan na društvenim mrežama

  Shodno onome što je Vukotić sam objavljivao na svojim društvenim mrežama može se videti da su mu fizički izgled, stajling i generalno status u društvu, oduvijek bili važni.

  Pojedinosti iz Vukotićevog života u Istanbulu ne prestaju da isplivavaju nakon što je ubijen 9. septembra u Istanbulu. On se tada trudnom ženom i maloljetnim djetetom vozio automobilom ka tržnom centru, piše Nova.

  Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, iza njegovog ubistva stoji suparnička, kavačka kriminalna grupa. Kavčani su sarađivali sa lokalnom bandom iz Turske koja im je omogućila logistiku u Istanbulu.

 • Turski istražitelji, između ostalog, uporedili su fotografiju Vukotića iz 2018. godine, kada je u toj zemlji privođen zbog lažnog pasoša, i ovu koju je imao u lažnim dokumentima na ime Predrag Popović.

  Bitne razlike u izgledu lica

  Na fotografijama se vide bitne razlike u izgledu njegovog lica. Od samog oblika, do karakterističnih pojedinosti poput prepoznatljivog mladeža na desnom obrazu.

  Ostalo je nejasno da li je vođa škaljarskog klana ovakve izmjene na svom fizičkom izgledu radio kako bi se sakrio od sistema koji provjeravaju lica prilikom ulaska i izlaska iz zemalja, kako bi se sakrio od krvnih neprijatelja ili jednostavno promijenio izgled jer njime nije bio zadovoljan.

 • A da je Vukotić volio da uvijek izgleda atraktivno, da oblači garderobu poznatih brendova i dizajnera, bude u društvu poznatih i živi na visokoj nozi, vjerno oslikavaju i njegove društvene mreže.

  Vodio ih redovno sve dok perioda kada nije počeo veliki rat škaljarskog i kavačkog klana.

  Na fotografijama koje je Vukotić dijelio javno, budući da su mu oba profila otvorena, iznosio je detalje iz svog života.

 • Fotografije sa poznatim ličnostima

  Tu su u najvećem broju fotografije njegove odjeće, kaiševa, satova…

  Objavljivao je i unutrašnjost vile u Kotoru sa nekoliko fotografija bazena. Tu su slike na kojima su njegova djeca, ali i njegova bivša partnerka, manekenka Dejana Živković.

  Vukotić je rado fotografisao i svog prijatelja Miodraga Migija Kruščevića, vlasnika poznate podgoričke diskoteke koji je ubijen 2018. godine.

 • Pored toga, tu su i fotografije njega i njegovih prijatelja sa poznatim ličnostima poput pjevača Harisa Džinovića i Tijane Dapčević. Postoje i slike sa modnih revija i prodavnice brendirane odeće.

  Također, interesantno je da se Vukotićevo lice vidi tek na pojedinim fotografijama. Na svim ostalim u većoj mjeri je nastojao da mu se vidi samo tijelo.

  Nije se znalo mnogo

  Podsjećanja radi, Jovan Vukotić je označen apsolutnim vođom škaljarskog klana. O njemu se nije znalo mnogo toga dok iz Istanbula nije stigla vijest da je likvidiran.

 • Ipak, tu vijest nisu objavili turski, već srbijanski mediji. U Turskoj o tome nije bilo riječi gotovo dva dana, sve dok novinari u Turskoj nisu objavili to isto, pozivajući se na medije u Srbiji.

  Nekoliko dana kasnije u medijima u Turskoj pojavio se navodni snimak ubistva na kom se zapravo mnogo toga i ne vidi.

  Jovan Vukotić je sahranjen 27. septembra na Čevu, groblju kod Cetinja.

  Tu počiva i njegov otac Veselin Vesko Vukotić, koji je također ubijen u sačekuši.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje