Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velja Nevolja, Mare Mesar i njihovi saradnici se izjasnili o krivici, Belivuk pripremio odbranu na tri papira

Preuzmite sliku

Nakon što su danas u Specijalnom sudu, u postupku koji se vodi protiv pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pročitane obje optužnice, Belivuk se izjasnio da jeste razumio optužbu ali da ne priznaje nijedno djelo koje mu se stavlja na teret.

„Jesam razumio optužbu, ne priznajem nijedno krivično djelo, neću odgovarati na pitanje, ali ću iznijeti odbranu“, rekao je Veljko Belivuk, koji je sa sobom donio tri papira.

Potom je Miljković negirao krivicu.

„Razumeo sam, želim da se izjasnim, nijedno krivično djelo ne priznajem za koje me optužuje ovo tužilaštvo“, rekao je. I braća Budimiri, Marko i Miloš, negirali su krivična dela, dok su Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, koji su s tužilaštvom sklopili sporazume, istakli da će se u skladu sa njima i izjasniti.

„Kriv sam, u skladu sa sporazumom ću se izjasniti“, rekao je Lalić.

Prethodno se, podsećanja radi, Marko Miljković javio za riječ. Miljković je zatražio da sudija skrene pažnju tužiocu za organizovani kriminal, Zoranu Babiću, da ne koristi riječ „fingirani“ zbog čega je on ranije, odnosno tokom pripremnog ročišta, opomenut.

„Ja sam prošli put opomenut kada sam rekao riječ „fingirani“. Tužilac je sada rekao „fingirali udes“, te bih vas zamolio da ga opomenete. Ako sam ja opomenet, opomenite i njega“, rekao je Miljković.

Inače, Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju sedam likvidacija, vidno je raspoložen na glavnom pretresu u Specijalnom sudu u Beogradu, a u jednom trenutku je čak i poslao poljubac saradniku iz svoje grupe Milovanu Tadiću Miksi. Naime, Tadić je takođe optužen da je član kriminalne grupe koja je vršila najteža krivična dela, a slovi za bliskog čovjeka Miljkoviću i Belivuku.

Takođe, Miljković i Belivuk su ćaskali, s obzirom na to da na optuženičkoj klupi sjede jedan iza drugog. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje