Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velika akcija policije u Zagrebu: Uhapšen jedan od najvećih svodnika na Balkanu

Preuzmite sliku

Poznati trener borilačkih vještina, 62-godišnji Slobodan Dubajić Dabi rodom iz hrvatskog Bjelovara, poznatiji kao jedan od najvećih svodnika na Balkanu, ponovno je završio iz rešetaka.

U velikoj akciji razbijanja lanca elitne prostitucije u Zagrebu uhapšen je zajedno s još troje pomagača. Na teret im se stavlja čak 21 kazneno djelo, a policija je tokom pretrage njihovih stanova pronašla mobitele, telefonske kartice i računala na kojima su se nalazili razgovori koji upućuju na to da su uglednim klijentima dogovarali susrete s prostitutkama.

Privedena četvorka je nakon dovršetka obrade predana pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja.

Sumnjiči ih se da su djevojke iz Srbije i BiH za cijenu od 100 eura pa satu podvodili uglednim biznismenima, kako domaćim tako i stranim, pa čak i Kinezima. Sve se odvijalo, doznaje se, u zagrebačkom kvartu Središće.

Kako podsjeća Index.hr, Dubajić je ranije priveden i u velikoj akciji “Dinamico” zbog sumnje da je podvodio četiri djevojke iz Hrvatske, dvije iz BiH i jednu iz Srbije.

Podvodio ih je u jednom zagrebačkom hotelu. Dubajić je bio osumnjičen da je u dvije godine na međunarodnoj prostituciji zaradio 1,8 miliona kuna (oko pola miliona KM). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje