Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uznemirujuće scene iz zagrebačke škole: Potukli se profesor i učenik, djeca sve snimala…

Preuzmite sliku

Pojavio se skandalozni snimak iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojem se fizički sukobljavaju profesor i učenik.

Index raspolaže snimkom na kojem se vidi kako u razredu učenik s mobitelom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor ga pokušava odmaknuti od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim hrvanjem pred tablom.

 • U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo. Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ga ponovo pokušava udariti predmetom. Ovdje se uključuju još dvojica učenika koji primaju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

 • On im se nakon nekoliko sekundi uspijeva izmaknuti, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku se uključuje još učenika koji odvajaju profesora i učenika i sukob se smiruje.

  Neki učenici su obračun snimali, neki su se smijali, ali nekoliko učenika je ipak pomoglo razdvojiti profesora i učenika.

 • Direktorica: Profesor će dobiti otkaz

  Direktorica škole u odgovoru Indexu rekla je da će profesor dobiti otkaz, no nije odgovorila na naše pitanje hoće li sankcije snositi i učenici.

 • “U navedenom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrožije osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika, poručila je Bosiljka Galenić“, ravnateljica Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,