Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Užasni detalji sa saslušanja dvojice osumnjičenih za ubistvo male Danke, jedan priznao i sve detaljno opisao

Preuzmite sliku

Još se uvijek traga za tijelom Danke Ilić, djevojčicom iz Bora za čije su ubistvo osumnjičena dvojica radnika Vodovoda.

Saslušanje Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), osumnjičenih za Dankino ubistvo, završilo je oko jedan sat iza ponoći, a Kurir je objavio detalje.

“Srđan Janković branio se šutnjom. Za razliku od njega, Dejan Dragijević je gotovo dva sata pričao u detalje šta se sve dogodilo. On je kazao da je nakon udarca automobila malena Danka pala, a da je on s mjesta suvozača istrčao, prišao djevojčici i u počeo je daviti golim rukama. Stiskao joj je vrat i ona je vrlo brzo, po njegovoj procjeni, prestala disati. Nakon toga ubacili su njeno tijelo u gepek, a zatim odvezli i bacili na deponij”, rekli su izvori iz tužiteljstva u Zaječaru za Kurir.

Naime, MUP Srbije objavio je da su uhapsili R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnovane sumnje da su D. D. (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli premjestiti tijelo djevojčice s deponija u okolici Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na području grada Bora.

Kako se navodi u priopćenju policije, zbog postojanja osnovane sumnje da su najvjerovatnije 28. marta ove godine počinili krivično djelo i pomogli saučesniku ubistva, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje u pritvoru do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje