Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Beogradu: Muškarac tukao suprugu, polomio joj donju vilicu

Preuzmite sliku

Po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Policijskom stanicom Savski vijenac lišen je slobode i zadržan u trajanju od 48 sati osumnjičeni A. Đ. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici na štetu supruge Z. Đ.

Prema navodima krivične prijave policijkse stanice Savski vijenac, osumnjičeni je krivično djelo koje mu se stavlja na teret učinio dana 16.08.2023. godine u porodičnoj kući tako što je nakon kraće verbalne rasprave sa suprugom istoj zadao udarac šakom u predijelu vilice kojom prilikom joj je nanijeo teške tjelesne povrede – prelom donje vilice, a što je konstatovano od strane ljekara Maksiofacialne hirurgije Stomatološkog fakulteta.

Dana 17.08.2023. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni A.Đ. u prisustvu branioca po službenoj dužnosti kojom prilikom je iznio odbranu, odnosno svoje viđenje kritično događaja.

Tužilaštvo je nakon saslušanja Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog sumnje da će uticati na svjedoka oštećenu koja još uvijek nije ispitana.

U daljem toku postupka biće ispitana oštećena, izvršiće se neophodna vještačenja, i preduzeće se ostale neophodne dokazne radnje u cilju daljeg procesuiranja osumnjičenog.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,