Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Upozorenje o zračnom napadu širom Ukrajine: Rusi uputili uzastopne talase bespilotnih letjelica

Preuzmite sliku

Nije bilo izvještaja o napadima na infrastrukturu ili civilne ciljeve niti naznaka žrtava. Upozorenje je povučeno u Kijevu, centralnim i južnim regijama

Upozorenje o zračnom napadu oglasila se širom Ukrajine u petak rano ujutro, dok su neke oblasti prijavile eksplozije. Zvaničnici su saopćili da su protuzračne jedinice pokrenule aktivnosti u nekoliko regiona.

Upozorenje o zračnim napadima je za sve regione zemlje od dva sata ujutro.

Nije bilo izvještaja o napadima na infrastrukturu ili civilne ciljeve niti naznaka žrtava. Upozorenje je povučeno u Kijevu, centralnim i južnim regijama.

“Uništene sve letjelice”

Upozorenje o zračnim napadima ostala su na snazi do ranog jutra širom zapadne Ukrajine, ali samo u dva regiona na istoku i Krimu, koji je aneksirala Rusija.

Šef vojne administracije Kijeva rekao je da su ruske snage uputile uzastopne talase bespilotnih letjelica prema glavnom gradu, 10. napad ovog mjeseca i drugi za manje od 24 sata.

– Ova taktika Kremlja je pokušaj da se nadvladaju naše protuzračne snage i izvrši psihološki pritisak na civile. To se neće dogoditi. Naša protuzračna odbrana uništila je sve letjelice koje su upućene prema Kijevu – napisao je Serhiy Popko na Telegramu.

Eksplozije u više regija

Eksplozije su zabilježene u udaljenim regijama, uključujući Krivij Rih u centralnoj Ukrajini i Rivne i Luck na zapadu zemlje.

Ukrajinska vojska je na Telegramu saopćila da su ruski avioni u zraku i da postoji opasnost od udara hipersoničnih projektila Kinžal. U ranijem vojnom saopćenju navodi se da su neke zračne mete oborene, ali nisu navedeni detalji.

Vojska je upozorila da su centralni regioni i Kijev u opasnosti od dronova. (Foto: Twitter) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,