Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukrao 25.000 eura: Počinio 43 razbojništva koristeći pištolj igračku

Preuzmite sliku

Zagrebački Županijski sud odredio je jednomjesečni pritvor četrdesetdvogodišnjaku osumnjičenom da je na području Zagreba počinio 43 razbojništva koristeći pištolj igračku, ukravši na taj način gotovo 25.000 eura.

Tužilaštvo sumnjiči ovog muškarca da je razbojništva počinio od maja 2021. do 21. jula ove godine prijeteći metalnim pištoljem igračkom, te uzimao različite novčane iznose, saopšteno je iz zagrebačkog Tužilaštva.

Zagrebačka policija je prošlog petka uhapsila četrdesetdvogodišnjaka, nakon što je opljačkao apoteku u Rapskoj ulici, a kriminalističkom istragom je utvrđeno da postoji sumnja da je počinio 43 razbojništva, pljačkajući trgovine, apoteke, pošte, kioske, benzinske pumpe, i to maskiran – zimi kapom, a ljeti kačketom.

Policija je potvrdila da je riječ o pištolju igrački, što zaposleni u trenutku pljačke nisu mogli uočiti zbog stresa. Ukupna materijalna šteta je oko 24.886 eura.

Istražni sudija je, na prijedlog tužilaštva, odredio pritvor osumnjičenom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje