Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Skupštini Srbije predloženo da Vučić bude doživotni predsjednik

Preuzmite sliku

Iako smo vjerovali da će posljednji doživotni predsjednik biti Josip Broz Tito, koji je umro prije 42 godine, poslanica SNS Draginja Vlk vratila je Srbiju upravo toliko unazad.

Za četiri dana koliko traje sjednica Skupštine Srbije o rebalansu budžeta vidjeli smo apsolutno sve: vrijeđanje, incidente na ivici fizičkog obračuna, seksističke izjave, ali i poziv da predsjednik te države Aleksandar Vučić dobije doživotni mandat (!?).

Iako smo vjerovali da će posljednji doživotni predsjednik biti Josip Broz Tito, koji je umro prije 42 godine, zasutpnica SNS Draginja Vlk vratila je Srbiju upravo toliko unazad. Njena izjava u kojoj kaže da Vučić treba da bude doživotni predsjednik samo je ogolila kako na demokratiju gledaju poslanici vladajuće većine, te na jasan način pokazuju da je dio poslanika u Srbiji izabrao autokratiju umjesto demokratije, piše Nova.rs.

Međutim, vratimo se onome šta je kazala Draginja Vlk.

“Nebrojano veliki broj mojih prijateljica i daljih rođaka mi je poslalo poruku nakon obraćanja predsjednika da su izuzetno zadovoljni. Pitali su me na koji način možemo da produžimo mandat našem predsjedniku da vlada doživotno”, rekla je prilikom svog obraćanja poslanica Vlk.

„Ne znam šta je smiješno, mislim da su popustili lijekovi, ali sad će sljedeća doza“, skandalozno je navela Vlk.

Predsjednik Skupštine Ivica Dačić je poslanike koji su negodovali zbog ove izjave opomenuo riječima: “Šta je smiješno”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje