Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Hrvatskoj 25-godišnjak naručio marihuanu preko interneta: Danas predan policiji

Preuzmite sliku

Nakon što je osumnjičeni preuzeo pošiljku, policija je utvrdila da je poslana iz Kanade.

U policijskom pritvoru s krivičnom prijavom za zloupotrebu droga zbog koje mu prijeti zatvorska kazna završio je mladić s daruvarskog područja koji je preko interneta naručio gotovo kilogram marihuane koja mu je stigla poštom.

Poštansku pošiljku 25-godišnji mladić zaprimio je deklariranu kao odjevni predmet, ali u njoj se nalazilo 960 grama marihuane, a policija ga je otkrila jer je pošiljku nadzirala “prikrivenim mjerama i radnjama”.

Nakon što je mladić preuzeo pošiljku, policija je utvrdila da je poslana iz Kanade, a pronađena su dva paketa ispunjena suhom biljnom materijom za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o marihuani.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga stana u Daruvaru koji koristi 25-godišnjak, gdje su pronađeni manja količina hašiša, staklenka s poklopcem unutar koje se nalazila manja količina amfetamina, dvije precizne digitalne vage s tragovima droge te prijenosni računar za koji policija sumnja da je korišteno za počinjenje krivičnog djela.

Sva oduzeta droga će biti proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

Osumnjičeni 25-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske uz krivičnu prijavu zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, saopćila je policija u srijedu. (HINA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje