Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turista šokiran cijenama na hrvatskoj obali: “Za sedam dana mojoj porodici treba oko 2500 eura”

Preuzmite sliku

Kako se bliži početak ljeta tako je na društvenim mrežama i sve više komentara trenutnih gostiju na Jadranskoj obali nezadovoljnih cijenama. U Facebook grupi Savjetnik za putovanja javio se turist iz Makedonije koji je napisao:

“U Zadru sam i šokiran sam cijenama. Pa ovdje je u marketu skupo. Ljudi voda je skupa šta da vam za ostalo pišem. Ustvari moram pohvaliti ljude jer stvarno su srdačni i svako vam da upute o gradu. Reći ću još ovo. Kao turistu iz Makedonije nama je Grčka bliže i cijene su malo niže nego ovdje. Porodici bi ovdje bilo potrebno oko 2500 eura za 7 dana za put hranu i smještaj. Ne znam ko te pare ima na Balkanu, piše Slobodna Dalmacija.

Njegov komentar prikupio je gotovo 400 komentara, a ovo su samo neki od njih:

“Ja imam ok budget, putujem po 3, 4 mjeseca godišnje po cijelom svijetu. Zadar mi je prekrasan, bila sam tamo već puno puta ali jednostavno ne želim dati tamo 90 eura za studio od 20 m2. Sada me u Crnoj Gori takav studio košta 24 eura, za mjesec dana idem u Indoneziju, Vijetnam i Tajland gdje će takvi studii koštati manje od 15 eura na dan s uključenim doručkom.”

“Slažem se, živim u Zadru i tačno vidim kad se cijene mijenjaju prije sezone… I naravno da se ni ne vrate nakon sezone… Užas je općenito za život, na cijene mislim.”

“Ja sam sada u Crnoj Gori, cijene su 30 do 40 posto niže nego u Hrvatskoj. More toplije, vrijeme stabilnije. A avion karta Zagreb Podgorica 30 eura povratna. Zagreb Zadar bi me samo autobus koštao duplo više od aviona za Podgoricu. Studio za dvoje 24 eura u Budvi 400 m od plaže, orada s blitvom 12 eura, kugla sladoleda 1.3 eura. Rentacar 18 eura na dan. Za 24 eura na dan u Zadru dobiješ krevet na kat u miješanoj spavaonici s 12 kreveta.Ja malo uspoređujem cijene i čini mi se da će me naš put u London koštati manje nego da smo išli na Jadran. Sramotno.”

Ja malo uspoređujem cijene i čini mi se da će me naš put u London koštati manje nego da smo išli na Jadran. Sramotno.”

“Imam nekoliko prijatelja sa svojim obiteljima sa područja ex Jugoslavije koji godinama žive u Austriji ili Njemačkoj. Oni imaju iznadprosječna primanja čak i za Austriju ili Njemačku. I iskreno mi govore da ljetuju u drugim državama jer je HR preskupa. Jer ne žele da im niko uzima novac, a za to nemaju protuuslugu. Bez obzira na prirodne ljepote!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,