Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u regionu: Porodilja skočila kroz prozor nakon što je rodila sina

Preuzmite sliku

Porodilja (39) preminula je sinoć u bolnici u Skoplju od povreda koje je zadobila prilikom pada sa prozora Ginekološko-akušerske klinike u tom gradu.

Kako prenose lokalni mediji, nesretna žena je 2. jula skočila kroz prozor klinike nekoliko dana nakon što je rodila zdravog dječaka.

Ona je odmah sa ozbiljnim povredama prevezena u drugu bolnicu, ali, uprkos naporima ljekara, juče je izgubila borbu za život.

Iz GAK negiraju odgovornost za ovaj tragičan slučaj. Državni inspektor je prilikom istrage ustanovio propuste i izdao nalog da se utvrdi odgovornost zdravstvenih radnika koji nisu pružili psihijatrijsku pomoć porodilji koja je u dva navrata imala anksiozne napade nakon porođaja.

Ipak, menadžment bolnice kaže da su učinili sve, a da će na izvještaj inspektora zvanično odgovoriti sljedeće sedmice.

“Čitav ekspertski kolegijum je pregledao ovaj slučaj, ali niko nije odgovoran za ono što se dogodilo tragičnog dana. Nama je juče stigao izvještaj inspektorata i na isti ćemo odgovoriti u ponedeljak”, rekla je direktorica bolnice Viktorija Jovanovska.

Kako mediji pišu, žena koja je skočila 2. jula sa prvog sprata je četiri dana ranije rodila zdravu bebu, ali je odmah pokazivala uznemirenost. Navodi se da je klinički psiholog odmah razgovarao sa njom, a kada je drugi put imala anksiozni napad data joj je i terapija i savjetovana je dalja procjena njenog zdravstvenog stanja. Uoči otpusta navodno je pričala i sa psihijatrom.

Njen sin je ranije otpušten kući i nalazi se sa ostatkom porodice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje