Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u Beogradu: Učenik se povrijedio u školi, preminuo u bolnici

Preuzmite sliku

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu, u kojoj se obrazuju đaci sa smetnjama u razvoju i učenju, prošlog ponedjeljka došlo je do nesreće nakon koje je jedan učenik izgubio život.

Tragičnu vijest je za Nova.rs potvrdila direktorica škole Vesna Leontijević, koja je istakla da je nesretnim spletom okolnosti, usljed fizičkog kontakta, jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i kasnije preminuo.

„Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usljed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dvije medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost, i pored napora ljekara, učenik je 22. marta preminuo“, navodi direktorica škole.

Dodaje da je škola u cilju prevazilaženja ove krizne situacije, za učenike, zaposlene i roditelje pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

„Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama – Ministarstvom prosvjete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti. Želim da Vas upoznam i sa činjenicom da je Srednja zanatska škola srednja škola koja obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Zato vas molimo da prilikom izvještavanja imate u vidu da kod učenika sa ovim specifičnostima ne možemo govoriti o namjerama da se neko povredi, svjesnoj radnji i proračunatom postupku“, ističe ona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,