Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tanja Fajon u Podgorici: Podrška Evropske unije Crnoj Gori i dalje snažna

Preuzmite sliku

Potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih poslova Republike Slovenije Tanja Fajon poručila je danas u Podgorici da je podrška Evropske unije Crnoj Gori i dalje snažna, te da se od Crne Gore očekuje da isporuči rezultate i završi proces izbora sudija Ustavnog suda.

Fajon se danas sastala sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, gdje se razgovaralo o političkim procesima u Crnoj Gori, s fokusom na izbor sudija Ustavnog suda, prenosi Anadolija.

“Izborom sudija Ustavnog suda bi se obezbijedili uslovi za nesmetano funkcionisanje institucija i odražavanje predstojećih izbora”, kazala je Fajon, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

  • U saopćenju se navodi da je Fajon ponovila “da u Crnu Goru dolazi kao prijatelj”.

    Premijer Dritan Abazović istakao je tokom sastanka da fokus svih političkih subjekata mora biti na izboru sudija Ustavnog suda, bez odlaganja.

    Obostrano je konstatovano da su akcenti dogovora tokom susreta ministara vanjskih poslova Austrije i Slovenije, u okviru njihove posjete Crnoj Gori u svojstvu specijalnih izaslanika EU u decembru, u potpunosti ispoštovani od strane Vlade i premijera Abazovića.

  • Sagovornici su razmijenili mišljenje o bilateralnoj saradnji i izrazili očekivanje da će Centar za sajber bezbjednost biti otvoren do ljeta ove godine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje