Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru: Zagrepčani u različitom raspoloženju očekuju utakmicu Hrvatska – Maroko

Preuzmite sliku

Uoči utakmice protiv Maroka koju hrvatska reprezentacija igra u 11 sati, dio građana potpuno je rezigniran nogometom i sportom uopće, dok će drugi, uprkos poslovnim obavezama, pronaći vremena za barem ispratiti rezultat, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Hrvatske od 11 sati igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Osvajači srebra na prošlom SP-u u Rusiji, danas na stadionu Al Bayt u Al Khoru igraju protiv reprezentacije Maroka, a u skupini “F” igrat će još protiv Kanade i Belgije.

“Sve to me ne zanima, smatram da je to unaprijed financijski dogovoreno. To je moje mišljenje, ne mora biti tako. Tih 22 igrača, i još sudije, tridesetak ljudi oko jedne lopte. Hajte, molim vas, bolje da su otišli na ples”, kaže penzioner Milan Matijević.

Anton je student filma na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti koji na pitanje zašto neće pratiti utakmicu, kratko odgovara:

“Ne zanima me nogomet. Nije mi gušt gledati nogomet, ne navijam za svoje, nemam nikakvu povezanost s ekipom. Ne pratim nikakav sport, prije sam se bavio nekim sportovima, a sada studiram pa nemam baš vremena.”

Student prve godine Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Marko Horvat utakmicu neće gledati, jer u 11 sati mora slušati obavezno predavanje. Inače, da nema predavanja, gledao bi utakmicu, kaže. Smatra da termin utakmica prijepodne za hrvatske gledatelje i nije baš najbolje vrijeme zbog obaveza.

“Nadamo se finalu, ali grupu ćemo sigurno proći, nadam se da ćemo dogurati do polufinala”, kaže Marko.

Mladen, penzioner, kaže da ga nogomet posebno ne zanima. Ljut je na inicijativu hrvatskog ministarstva da se u školama omogući učenicima gledanje nogometa, smatra to porazom zdrave pameti i razuma.

“Nogomet, to vam je kad 22 mladića trče za jednom loptom, umjesto da si svaki kupi loptu”, zaključuje Mladen.

Drugačijeg raspoloženja je Predrag s Trešnjevke:

“Ko neće gledati utakmicu? Igrači jesu preplaćeni, ali rade to cijeli život i najbolji su u tome. Doma ću pratiti utakmicu s porodicom. Danas očekujem 2:0 i da prođemo grupu, a dalje je ionako sve rulet.”

S najviše entuzijazma od svih anketiranih utakmicu će pratiti vlasnik cvjećarne Slobodan Marunić koji se veseli kako će, kad se vrati nakon posla u stan, prevrtjeti i pogledati utakmicu Hrvatska – Maroko od početka do kraja.

Za radnog vremena pogled će povremeno baciti na televizor koji je postavljen u obližnjoj birtiji.

“Bilo što, samo da je pobjeda, 1:0, 2:1, 3:2, samo da pobijedimo. Očekujem prolaz do finala. U finalu sam bio i u Moskvi, idem i u Katar. U Moskvu sam vodio sina, a sada sam kćerki obećao da ću je voditi. Sin mi radi u Dubaiju, tako da sam rekao da ćemo doći kod njega i letimo za Katar na finale”, zaključuje Slobodan.

Ženski dio prolaznika uglavnom na pitanje hoćete li pratiti utakmicu odmahuje rukom i poručuju: “To pitajte muške, oni su vam za to!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje