Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sveštenik na sahrani djevojčice opisao njen herojski otpor: “Zašto to radiš, prestani”

Preuzmite sliku

Četrnaestogodišnja kćerka legendarnog srbijanskog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala kobnog 3. maja, kada je dječak, ubica K.K. (13) počeo da puca na drugare i nastavnike u OŠ “Vladislav Ribnikar”, sahranjena je danas na Centralnom groblju.

Vladika Ilarion – vikar patrijarha Porfirija je držao opelo na sahrani i govor, u kom je i naveo da je E.K. (14) kobnog 3. maja, istupila hrabro pred dječaka, ubicu K.K. (13) i na taj način spasila mnogu djecu, piše Blic.

“Porfirije se moli za našu djecu. Izuzetno mi je teško da pričam danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog Eme. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve. Treba da se molimo i za dječaka i njegovu nesretnu dušu. Ona se ispriječila tom zlu koje je bilo u tom nesretnom dečaku i rekla:

“Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka djeca spasila. Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi”.

Ubica K.K. (13) je u srijedu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatim i osmoro djece, sedam djevojčica i jednog dječaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje