Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka: Svjedoči osoba koja je pokušala obrisati ‘mračne tajne’ iz Sky aplikacije

Preuzmite sliku

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu narkoticima i druga teška krivična djela.

Pred sudom bi trebalo da svjedoči Ilija Kovačević, kog je predložio Srđan Lalić, inače okrivljeni saradnik tužilaštva u ovom postupku i dojučerašnji “vojnik” Belivuka i Miljkovića.

Iako ime Ilije Kovačevića široj javnosti u Srbiji ne znači previše, mnogi se sećaju njegovog oca, Zorana Kovačevića Koče koji je ubijen u sačekuši 1998. u beogradskom naselju Braće Jerković.

Stariji Kovačević bio je poznat i po tome što je nekada bio bokser Partizana, ali i jer je bio vlasnik brojnih kockarnica u Beogradu. U beogradskom podzemlju ovo ubistvo je okarakterisano kao nastavak kockarskog obračuna, a takođe se spekulisalo da Kovačević nije slučajno ubijen pred Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj, jer se očekivalo da bi preko lanca kladionica zaradio milione.

Ilija Kovačević, navodni saradnik Srđana Lalića, bio je priveden nakon velike akcije policije u kojoj je pohapšena banda Veljka Belivuka. Tada je priznao da je za grupu nabavljao kriptovane telefone, kao i da im je ugasio naloge istog momenta kad su uhapšen i sve „spržio“ jednim klikom.

„Rekli su, ako im se nešto desi, ako budu privedeni, da „spržim“ aparate. Kada sam iz medija saznao da su uhapšeni, otišao sam na portal za Sky, kliknuo iksiće na njihove naloge i telefoni su se vratili na fabrička podešavanja, odnosno sve u telefonima je obrisano“, priznao je Kovačević.

On je tada objasnio i da je vođe klana poznavao površno i nešto kraće od godinu dana, a da su se upoznali na stadionu Partizana.

Inače, Srđan Lalić je ranije ispričao da je sa Kovačevićem donio “Sky” telefone u Srbiju i radio sa njima u zavisnosti od želja i potreba korisnika, prenosi Nova.rs.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje