Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sudar policijskog džipa i minibusa kod Gračanice, povrijeđeno devet učenika

Preuzmite sliku

Devet učenika srednje Elektrotehničke škole i vozač autobusa povrijeđeni su jutros u saobraćajnoj nezgodi u Gračanici. Kako je javio Radio KiM, u sudaru su učestvovali policijsko vozilo i školski minubus.

Nakon nesreće, povrijeđenima, uglavnom učenicima iz Gornje i Donje Brnjice, ukazana je pomoć, a potom su prebačeni na dalje liječenje u KBC Priština u Gračanici.

“Na mjestu događaja je bilo uglavnom kontuzionih povreda kod devetoro djece, a vozač je imao teže povrede, a kasnije je na Hirurgiji konstatovano da ima prijelom desne noge. Dva policajca koja su učestvovala u saobraćajnoj nezgodi su prebačena u Urgentni centar u Prištini”, navela je za RTV KiM doktorica Marina Marković Madić.

Agencija Srna je javila da je povrijeđeno devetoro djece i da su oni odmah zbrinuti u Hitnoj pomoći u Lapljem selu.

Do direktnog sudara između policijskog džipa i školskog autobusa je došlo jutros oko 6.30 u blizini kružnog toka u Gračanici, potvrdio je komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

“Udes se dogodio na kružnom toku u Gračanici kada je vozilo kosovske policijske službe u kojem su bila dva policajca tokom preticanja jednog vozila udarilo u kombi kojim su djeca prevožena do škola”, rekao Trajković.

Dodaje da su učenici zadobili kontuzije i da nisu životno ugroženi.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja i u toku je uviđaj. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje