Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stravični detalji svirepog zločina: Djevojčica ubijena nekoliko sati nakon otmice, umiješano više osoba

Preuzmite sliku

Cijeli region potresla je vijest da je Vanja Gorčevska (14) za kojom je tragao Balkan danas pronađena mrtva.

Vanja je ubijena u ponedjeljak ujutru. Utvrđeno je da je vozilom odvedena sa ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana, odnosno 27. novembra 2023. godine, oko 10.00 čsati.

Nakon mjera i aktivnosti koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja pronađeno njeno beživotno tijelo. U Velesu je pronađen i P. Ž (74), čiji je nestanak prijavljen 24. novembra 2023. godine. Jedan od osumnjičenih je sve priznao i rekao da su ubili ne samo Vanju, već i frizera,

Vezano | Tragičan kraj potrage: 14-godišnja djevojčica za kojom se danima tragalo u Skoplju pronađena mrtva 

U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici. Pronađeno je i zapaljeno vozilo marke “citroen”, a nakon vještačenja obezbjeđeni su materijalni dokazi o umiješanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije, biti podnijeta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

“Naglašavamo da su svi osumnjičeni makedonske nacionalnosti, čime želimo da spriječimo dalje spekulacije i dezinformacije o tome da ovaj slučaj ima nacionalnu pozadinu”, poručeno je iz javnog tužilaštva Severne Makedonije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje