Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbijanska pjevačica u stanu čuvala arsenal oružja za likvidacije: Sud joj odredio zatvorsku kaznu

Preuzmite sliku

Pjevačica Radojka Kecman iz Novog Sada priznala je da je u stanu čuvala automatske puške, pa joj je Viši sud u Subotici izrekao kaznu od sedam mjeseci zatvora.

Radojka Kecman (26), pjevačica iz Novog Sada, koja je prošlog oktobra bila uhapšena jer su u njenom stanu pronađene dvije automatske puške, osuđena je pred Višim sudom u Subotici.

Naime, pjevačica je priznala da je ilegalno držala oružje, a pored zatvorske kazne izrečena joj je i novčana od 100.000 dinara (oko 1600 KM).

Sklopila sporazum sa tužilaštvom

– Prije nešto više od četiri mjeseca, 22. juna, Više javno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog djela sa okrivljenom Kecman, zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. Viši sud je istog dana donio presudu, kojom je prihvatio navedeni sporazum, te je okrivljena proglašena krivom, potvrdio je za viši javni tužilac iz Subotice Miroslav Krkelić.

 • Podsjetimo, pjevačici su lisice na ruke stavljene 16. oktobra prošle godine u Novom Sadu, a istovremeno je u okolini Bajmoka uhapšen i Svetozar Ž. (60), državljanin Švedske.

  – Kod Radojke u stanu bile su dvije automatske puške, dok je od Svetozara Ž., oduzeto 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, deset prigušivača i veća količina municije. Interesantno je da su neki komadi oružja bili premazani bijelim lakom, što egzekutori često rade kako bi se poslije upotrebe oružje lako spalilo i uništilo, podsjetio je izvor iz istrage.

  Iako su uhapšeni u istoj policijskoj akciji, postupak protiv Svetozara Ž. nije okončan.

  – Više javno tužilaštvo iz Subotice protiv njega, ali i protiv B. Ž. (35) podiglo je optužnicu 15. oktobra zbog sumnje da su izvršili krivično djelo proizvodnje, držanje, nošenje i prometa ružja i eksplozivnih mateija. Njih očekuje redovni sudski postupak, potvrđeno je u VJT-u.

  Aktivna na Instagramu

  Kako se pisalo ranije, istražitelji sumnjaju da je osuđena pjevačica navodno čuvala automatske puške, spremne za likvidacije, za jedan od ozloglašenih kriminalnih klanova Crna Gore.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Rada Kecman (@rada_kecman)

  Radojka Kecman je prije nešto više od nedjelju dana, ponovo postala aktivna na društvenoj mreži Instagram, a na svojim storijima je kačila plakat za svoj nastup u Novom Sadu. Pošto je pjevačica poslije više od godinu dana okačila novu fotografiju pratioci su joj ostaviljali razne komentare, a najviše onih poput: “Vatila se Rada”, “Dobrodošla nazad”.

  Kako se nezvanično saznanje, Kecman još nije bila na odsluženju kazne.

  – Ona je u pritvoru provela tri mjeseca, te će joj svakako biti uračunato u zatvorsku kaznu. Ostalo joj je da odsluži još četiri mjeseca, rekao medijski izvor piše Kurir.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje