Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Vozač kamiona iz Turske preminuo na mjestu udesa voza iz kog curi amonijak

Preuzmite sliku

Turski državljanin, vozač kamiona T. P, rođen 1967. godine, pronađen je jutros mrtav kod Pirota, na jugoistoku Srbije, na mjestu gdje su se u nedelju oko 17,30 časova izvrnuli vagoni teretnog voza iz kog je počeo da curi amonijak, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako su rekli za AA iz pirotske policijske uprave, danas će biti urađena obdukcija koja će utvrditi tačan uzrok smrti turskog državljanina, a pretpostavlja se da je preminuo usljed posljedica pada sa visine.

Žrtva je pronađena na livadi pored pruge, između dva nadvožnjaka. Situacija ukazuje na to da je T .P, usljed smanjene vidljivosti na putu nakon izlivanja amonijaka, doživo saobraćajni udes i u pokušaju da se spasi, skočio iz kamiona.

Međutim, velika je vjerovatnoća da zbog gustog oblaka nastalog poslije izvrtanja vagona sa amonijakom nije vidio da je pod njim provalija.

Preminulog T. P. jutros je pronašao pirotski novinar koji je, i pored apela građanima da se zbog amonijaka u atmosferi ne približavaju mjestu akcidenta, otišao na lice mjesta da o tome izvještava. Slučaj je odmah prijavio hitnoj pomoći i policiji, a i sam je nakon odlaska na teren dobio ljekarsku pomoć.

Sinoć je u blizini izvrtanja vagona, u automobilu kojim je sletio s puta, preminuo i stariji muškarac iz Pirota sa hroničnim oboljenjem srca. Tačan uzrok i njegove smrti još se utvrđuje.

Nakon sinoćnog incidenta ispred Pirota, u tom gradu je proglašena vanredna situacija – ne rade škole, vrtići i javne ustanove, a radnici fabrika u prvoj smjeni nisu otišli na posao. Građani u blizini mjesta nesreće zamoljeni su da ne izlaze iz kuća i prozore drže zatvorenim. Saobraćaj ka Pirotu je u prekidu, jer u atmosferi na mjestu akcidenta još ima velike koncentracije amonijaka, dok njegovo prisustvo u gradskom jezgru nije zabilježeno.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su tokom večeri i noći sa puteva i obližnje naplatne rampe evakuisali 56 ljudi.

Svima je ukazana medicinska pomoć i među onima koji su zadržani u bolnicama u Pirotu i Nišu nema životno ugroženih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,