Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Bez novih epidemioloških mjera nakon zasjedanja Kriznog štaba

Preuzmite sliku

Krizni štab Srbije za borbu protiv koronavirusa na današnoj sjednici nije donio nove epidemiološke mjere, a sljedeća sedmica bi trebalo da bude održana u ponedeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sjednici Kriznog štaba analizirani su aktuelna epidemiološka situacija, efekti postojećih, kao i mogućnost uvođenja novih mjera, poput obaveznog PCR testiranja pri ulasku u zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija, javlja Radio-televizija Srbije.

Nakon Kriznog štaba nije bilo izjava za medije, a još uvijek nema najave o konferenciji za novinare s presjekom stanja u 15 časova danas.

Prema podacima od juče, u Srbiji je do sada registrovano 249.224 slučaja zaraze, kao i 2.172 osobe preminule od posljedica koronavirusa.

U zemlji su sada na snazi mjere prema kojima ugostiteljski i uslužni objekti, poput restorana, kafića, kozmetičkih i frizerskih salona, ali i teretane rade radnim danima do 17 časova, dok je vikendom uvedena zabrana rada od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati ujutru. Prodavnice rade do 21 čas svakog dana, a apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane rade bez ograničenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,