Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snažno nevrijeme pogodilo i Hrvatsku: Rive u Šibeniku, Splitu, Trogiru i Rijeci pod vodom

Preuzmite sliku

Hrvatski Hidrometeorološki zavod izdao je za Jadran narandžasto upozorenje zbog jakog i olujnog juga, obilnih kiša koje bi mogle prouzrokovati i bujične urbane poplave te mogućega grmljavinskog nevremena.

Kombinacija plime i jakog juga poplavila je rive diljem obale. Problemi su u Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci

Na cijelom području puše jako i vrlo jako jugo, a u sjevernom i srednjoj Dalmaciji vjetar je okrenuo na oštro i lebić. Najjači udari vjetra su na području Splita i iznose oko 100 kilometara na sat, a prema upozorenju DHMZ-a mogući su udari i do 120km/h.

Trajekt s Visa jutros nije mogao uploviti u splitsku luku zbog velikih valova. Riva i Matejuška su doslovno pod morem. Plimni val nosio je automobile po Splitu.

Plima je probleme pravila probleme u Trogiru. Na Čiovu se more izlilo na cestu.

Kombinacija plime i jakog juga poplavila je jutros šibensku Jadriju. Situacija se kroz jutro nije mijenjala, pa je tako poplavljena riva. Brodice su izbačene na kopno, a u lučici su bili i labudovi. Jako olujno jugo izbacilo je i veliko kamenje i na cestu u Brodarici i zatvorilo je za sav saobraćaj.

Gradske saobraćajnice uz zadarsku obalu u potpunosti su poplavljene. Trpimirova obala zatvorena je za saobraćaj, no unatoč zabrani, pojedini vozači ipak prolaze. More je izbacilo kamenje, pa su tako klupice na šetnici u potpunosti zatrpane.

Kišno nevrijeme nije zaobišlo ni Rijeku. Posljedice su vidljive na saobraćajnicama, pogotovo u centru grada. Polomljene grane, poplavljeni lokali oko gradske tržnice. Nabujala je i Rječina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,