Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u Srbiji: Podvodio maloljetne kćerke, snimao ih sa muškarcima, pa prodavao snimke

Preuzmite sliku

Slučaj je u fazi preduzimanja dokaznih radnji, a provjerava se da li su počinili neko od krivičnih dela: nedozvoljene polne radnje, distribucija pornografskog materijala ili seksualna eksploatacija.

Policija istražuje emotivne partnere, Kruševljanina i njegovu partnerku, kako bi se utvrdilo ima li elemenata za podizanje optužnice.

Povjerila se majci

Slučaj je izuzetno složen, prije svega zbog rodbinskih veza osumnjičenog i navodnih žrtava.

– Optužbe su užasne i još uvijek nisu do kraja izdefinisane. Da stvar bude još strašnija, riječ je o kćerkama uhapšenog. Osim što se provjerava da li je neku od njih podvodio, treba utvrditi i da li ih je možda i snimao dok su navodno bile sa muškarcima i te snimke distribuirao. Zasada se intenzivno ispituju sve okolnosti izvršenja više navodnih krivičnih djela – kaže sagovornik blizak istrazi.

Kako se saznaje, postupak je pokrenut kada se jedna od navodno oštećenih djevojaka povjerila majci, bivšoj supruzi osumnjičenog, koja je cijeli slučaj prijavila policiji nakon što joj je kćerka ispričala šta joj se dogodilo. Potom se javila i kćerka osumnjičenog iz drugog braka, odnosno polusestra oštećene.

Policija u međuvremenu počela da provjerava autentičnost svih iskaza, ispituju se svjedoci, a radiće se i dodatna vještačenja i to ne samo psihološko-psihijatrijska, već će se provjeravati i mobilni telefoni kao i svaka komunikacija sa društvenih platformi, pišu Novosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,