Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slovenci ispratili vojnike iz BiH koji su pomagali nakon poplava

Preuzmite sliku

U znak zahvalnosti prema vojnicima Oružanih snaga BiH, koji su pomagali i sanirali terene nakon katastrofalnih poplava u Sloveniji, opština Prevalje i njeni građani su jutros ispratili konvoj OS BiH, koji su danas krenuli nazad za BiH.

Na snimku, koje je dostupan na društvenim mrežama ove opštine, može se vidjeti kako jedan od građana u znak zahvalnosti vojnicima uručuje paket, koji oni sa osmijehom preuzimaju.

Opština Prevalje se tim putem javno zahvalila jedinici OS BiH, koji su pomagali u sanaciji terena, a samo dan ranije su pozvali sve građane koji su u mogućnosti da ujutru izađu i isprate konvoj.

“Najiskrenije se zahvaljujemo vojsci BiH na pomoći koju su nam pružili u suočavanju sa posljedicama katastrofalnih poplava. Sa nama su skoro od početka i stvarno nam je žao što odlaze”, naveli su društvenim mrežama ove opštine.

Naime, jedinice OS BiH su u proteklom periodu, odnosno od 11. avgusta do 8. septembra sanirali terene i objekte na tom području nakon katastrofalnih poplava u Sloveniji.

Inače, Prevalje se nalazi na sjeveru Slovenije, blizu granice sa Austrijom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,