Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skupina mladića pretukla dvojicu Srba u Vukovaru: ‘U restoranu poručili da je ‘Dunav voda duboka”

Preuzmite sliku

Prema još uvijek neslužbenim informacijama riječ je o pripadnicima navijačke skupine Bad Blue Boys.

Nakon što su u četvrtak u centru Vukovara napadnuta dvojica mladića srpske nacionalnosti, pojavila se videosnimka tog napada.

Na mladiće starosti 24 i 29 godina je oko podne na Trgu Republike Hrvatske, u neposrednoj blizini Gradske vijećnice, nasrnulo više osoba, a prema još uvijek neslužbenim informacijama riječ je o pripadnicima navijačke skupine Bad Blue Boys.

Kako poručuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, mlađi je prevezen u Opću županijsku bolnicu Vukovar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede, dok stariji nije povrijeđen.

Večernji list saznaje da je policija radi napada privela više osoba te pronašla kombi zagrebačkih registracijskih oznaka s kojim su, prema sumnjama, osobe koje su izvršile napad došle u Vukovar.

Srđan Kolar, vukovarski gradski vijećnik SDSS-a, u izjavi za Novosti kaže da je mladić koji je ozlijeđen već bio meta napada navijačke skupine BBB ispred vukovarskog kafića, i to prije nekoliko mjeseci.

”Navijači iz Zagreba čiji je kombi pronađen došli su u Vukovar taj dan, navodno, zbog sprovoda jednog branitelja. Bili su u društvu navijača iz Vukovara koji su očigledno prepoznali te momke. Istraga će utvrditi što se dogodilo, ali po onome što znamo više osoba je izvršilo napad. Stariji je uspio pobjeći, mlađi nije”, govori Kolar.

Vijećnik SDSS-a ne ostavlja mogućnost navijačkog obračuna jer, kako kaže, grupa koja je napala mladiće bila je evidentno brojnija, a incidentu nije prethodila nikakva utakmica, okupljanje niti bilo kakvo navijačko događanje.

Također, istog dana u približno isto vrijeme u restoran u kojem se okupljaju vukovarski Srbi, ušla su dvojica muškaraca srednje dobi, koji su zaposlenike restorana za šankom pozdravili sa ”Za dom spremni’” i poručili im da je ”Dunav voda duboka”.

”Pogledali su prema nama ostalima koji smo sjedili u restoranu i poslije kratkog vremena otišli. Vidjeli smo da su se odvezli u autu zagrebačkih tablica”, kaže Vojislav Stanimirović, bivši saborski zastupnik i aktuelni predsjednik Glavne skupštine SDSS-a koji je u tom momentu bio jedan od gostiju.

Srđan Kolar najavljuje da će stranka uputiti službeni apel Ministarstvu unutrašnjih poslova i gradskoj vlasti da učine sve da se počinitelji pronađu te da se stane na kraj lošim zbivanjima u tom gradu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,