Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Silovali djevojčicu na krovu nebodera u Splitu. Jedan će kratko u zatvor, drugi neće uopšte

Preuzmite sliku

Zbog silovanja djeteta mlađeg od 15 godina na splitskom sudu je na godinu i pol maloljetničkog zatvora nepravomoćno osuđen 21-godišnjak, dok je njegov vršnjak u istom slučaju optužen za bludničenje dobio uslovnu kaznu.

Obojica su dobili i odgojne mjere po kojima se trebaju uključiti u psihosocijalni tretman, a ne smiju ni uznemiravati žrtvu. Na jednog od osuđenih mladića primijenjen je Zakon o sudovima za mladež, odnosno pridržaj maloljetničkog zatvora, saznaje se na sudu.

Njih dvoje su, prema optužnici, u naju 2021. pozvali djevojčicu na krov nebodera u središtu Splita. Prijetili su joj i nasilno je ugurali u lift, popeli se na krov te zaključali vrata spriječivši je da pobjegne.

U presudi se navodi kako su je dirali po intimnim dijelovima tijela nakon čega je jedan mladić otišao s krova zgrade zaključavši vrata.

Za to je vrijeme drugi 21-godišnjak djevojčicu ljubio, pritiskao je tijelom, otkopčao joj hlače, da bi je naposljetku silovao držeći joj rukama vrat. Djevojčicu je na kraju spasio brat koji se popeo na krov.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,