Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sanjin Sefić u rukama srpske policije

Preuzmite sliku

Popularno

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se Sanjin Sefić, koji se sumnjiči da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, nalazi u rukama srpske policije i da će biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima koji uređuju oblast ekstradicije, javlja Tanjug.

 • Kako je naveo, državljanin BiH koji je osumnjičen da je u Sarajevu automobilom usmrtio dvije devojke, pa potom pobjegao u Srbiju, biće procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

  Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji”, naveo je Stefanović.

  Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje potjernice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dve devojke u Sarajevu i potom pobegao u Srbiju, i rešenje o određivanju pritvora.

  Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

  Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima”, rekao je ministar Stefanović.

  Ipak, naveo je on, treba imati u vidu da do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu koja je ujedno i nalog za hapšenje.

  To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično djelo“, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi dostaljenoj medijima.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje