Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji djece ubijene u “Ribnikaru” protestovali ispred škole

Preuzmite sliku

Roditelji djece ubijene u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” protestovali su u srijedu  ispred škole kako bi izrazili nezadovoljstvo načinom na koji država tretira spomenuti zločin, te podsjetili da se taj zločin ne smije zaboraviti.

Tokom protesta roditelji su izrazili nezadovoljstvo činjenicom da postoji veliki otpor da se škola pretvori u memorijalni centar.

Ninela Božović, majka stradalog djeteta, je ocijenila kako to više nije škola, već mjesto zločina i da se pod hitno mora pretvoriti u memorijalni centar.

“Nije mi jasno kako neko očekuje da dječica normalno prolaze kroz ova vrata, kao da se ništa nije dogodilo, kao da naša djeca nisu posljednji put ušla na ova vrata na jedan način, a izašla na drugi”, rekla je Božović.

Srbiju u samo dva dana, 3. i 4. maja potresle masovne pucnjave u beogradskoj školi i u dva sela kod Mladenovca u kojima je poginulo 18 i ranjeno 20 ljudi, uglavnom učenika i mladih. Nakon tih ubistava deseci hiljada ljudi blokirali su važne saobraćajnice diljem Srbije na protestu “Srbija protiv nasilja”. (BETA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje