Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

RIK: U Srbiji do 12 sati na izbore izašlo 18,01 posto birača

Preuzmite sliku

U Srbiji je na parlamentarne izbore danas do 12 sati izašlo 18,01 posto birača, rečeno je danas na konferenciji za novinare Republičke izborne komisije (RIK), javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su naveli i da nije bilo ozbiljnijih nepravilnosti do sada.

U Srbiji se danas održavaju redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 6.584.376 građana koji mogu glasati do 20 časova, kada se zatvaraju biračka mjesta.

  • Za članove biračkih odbora na izbornim mjestima zaštitne maske i rukavice su obavezne, dok se biračima preporučuje da ih nose.

    Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopšteno je da su predstavnici Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) policijskoj upravi u Zrenjaninu prijavili da su ispred biračkog mjesta broj 48 u Zrenjaninu, uočeni automobil i tri osobe koje navodno dijele neimenovani sadržaj građanima nakon izlaska sa birališta.

  • “Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta i tom prilikom nisu zatekli prijavljene osobe ispred biračkog mjesta”, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje