Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Crne Gore Milatović: Na inauguraciji očekujem lidere zemalja regije

Preuzmite sliku

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović očekuje da će njegovoj inauguraciji naredne subote u Podgorici prisustvovati lideri zemalja regije, uključujući članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednika Srbije Aleksandra Vućića i druge.

“Svi predsjednici zemalja regije su pozvani, i u duhu jedne politike dobrosusjedskih odnosa, koju Crna Gora želi da ima sa svim svojim susjedima, mislim da bi i njihov dolazak upravo bio dobra poruka i Europskoj uniji i široj međunarodnoj zajednici o suradnji unutar regije”, rekao je Milatović, a prenosi Beta.

Dodao je da u telefonskom razgovoru s mnogima od njih dobio jednu dobru poruku da postoji interesovanje za njihovo prisustvo.

“Mislim i na članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine i na Vučića (Aleksandra), na predsjednika Albanije i na mnoge druge”, rekao je Milatović.

Kako je naveo, dobio je potvrdu da će brojni visoki zvaničnici SAD, Velike Britanije, Francuske i Njemačke, prisustvovati inauguraciju, što je dobar signal povjerenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja.

Dodao je kako će neki od prvih poteza na poziciji šefa države bit će mu sagledavanje pristiglih zakona donijetih u vrijeme raspuštene Skupštine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje