Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Crne Gore dao ostavku na sve funkcije u partiji: Odlukom šokirao mnoge

Preuzmite sliku

Pokret Evropa sad! je bio i ostat će važan dio mene jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji, poručio je.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji “Pokret Evropa sad”, čiji je bio zamjenik predsjednika.

Ovom odlukom Milatović je šokirao sve. Na mreži X je dao objašnjenje za svoju odluku.

“Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad!, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive.”

“Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju.

Također, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti,” naveo je Milatović.

Dodao je da je dosadašnji način rada suprotan obećanom i vrijednostima koje je, kako je naveo, imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.

Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu. Pokret Evropa sad! je bio i ostat će važan dio mene jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji.

Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao Predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjerit ću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta,” zaključio je Milatović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje