Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Požar u Šibeniku namjerno izazvan: Policija uhapsila ženu, nije joj prvi put

Preuzmite sliku

Policija u Šibeniku utvrdila je da je požar u šibenskoj Dubravi namjerno izazvan i uhapsila je ženu koju dovodi u vezu s tim, priopćio je u nedjelju hrvatski MUP.

“Vezano uz požar koji je 27. jula oko 13:30 sati izbio na području šibenske Dubrave obavještavamo kako je provedenim uviđajem policija utvrdila da se radi o namjerno izazvanom, odnosno podmetnutom požaru. Predanim radom i temeljem saznanja prikupljenih uviđajnim radnjama, policijski službenici Policijske uprave šibensko – kninske suzili su krug osumnjičenih osoba te tokom popodneva uhapsili žensku osobu koju dovode u direktnu vezu s izazivanjem požara”, navodi se u saopćenju.

Nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, a o rezultatima istraživanja šibenska policija će, najavljeno je, pravodobno izvijestiti javnost kad se steknu svi uslovi za to.

Lokalni portal ŠibenikIN prenosi neslužbene informaciije kako je riječ o ženi koja je u julu 2017. namjerno izazvala sedam požara na području Dubrave kod Šibenika, kod zaseoka Relje i Junakovići.

Sve te požare izazvala je na privatnim parcelama mještana, a tada je veća šteta izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji vlasnika tih zemljišta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,