Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potresna slika iz Novog Pazara: Dijete prima infuziju ispred bolnice

Preuzmite sliku

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj djevojčica prima infuziju iza zgrade dečijeg odjeljenja koje inače pretvoreno i covid zonu, obišla je Srbiju i Balkan.

Društvene mreže prepune su komentara vezanih za ovu fotografiju, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju a pored nje vjerovatno stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar, piše Nova TV Srbija.

Kordinator OB Novi Pazar dr. Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsjednik Republike Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dijele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svijet, piše isti izvor.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odnio u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

“Pa bolje ste opremljeni nego bila koja Njemačka bolnica, govorim o gradovima do 100.000 stanovnika“, poručio je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,