Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija privela Severinu, izvor blizak pjevačici: ‘Sestra je napala i lažno prijavila‘

Preuzmite sliku

Zagrebačka policija uhapsila je pjevačicu Severinu Vučković u utorak oko podne u Zagrebu. Hapšenje je uslijedilo, kako saznaje Jutarnji list, nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njezinim privođenjem za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Povod svemu i raspisivanju potrage je neprimjerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pjevačice. Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom. Bilo je to pod okriljem noći, jedan sat poslije ponoći kada se iz stana orila buka. Njih dvije su se navodno, prijavila je Marijana policiji, žestoko hrvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Raspisana potraga

Pjevačica je na kraju otišla na svoju stranu, a njezina sestra u bolnicu odakle se, nakon ukazane liječničke pomoći zbog lakših povreda, obratila za pomoć policiji. Zadobila je niz podljeva na glavi i leđima, a na tijelu su joj liječnici uočili i porezotine. Na osnovu prijave, splitska policija je raspisala potragu za pjevačicom, a na temelju koje je Severina s odmakom od 12 sati od navodnog incidenta u Splitu, “skinuta” na zagrebačkom aerodromu.

Severina je danas poslijepodne bila u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj, a s njom je na policiji bila i njezina advokatica Jasminka Biloš koja se kratko javila na mobitel i potvrdila je da je sa Severinom u zgradi policije u Heinzelovoj.

 • Druga verzija priče

  Izvor blizak pjevačici, pak, tvrdi da je Severinina sestra Marijana lažno prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih povreda. U tom stanu u Splitu u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj povrede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi se samopovrijedila.

  Upućeni u problematiku kažu i da je Severinina sestra Marijana za koju niko ne zna gdje je provela proteklih 7 godina, prijavila Severinu Centru za socijalnu skrb prije otprilike pola godine da zlostavlja mamu i onemogućava joj kontakte s njom. Istovremeno, prijavila je i svoju kći, Severininu sestričnu Miu, da je zlostavlja telefonom. CSS je postupao po prijavi i utvrdio da je Marijana Popović, čije boravište nije uspjela utvrditi ni policija, lažno prijavila CSS-u svoju kći i sestru. Severinin izvor tvrdi i da je Marijana Popović sve ovo radila u dogovoru s Milanom Popovićem o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku izjave Milana Popovića dane u CSS-u.

  Komšije čule galamu

  Ne bi li dodatno provjerili šta se tačno događalo u noći s ponedjeljka na utorak, Jutarnji je nazvao telefonski broj u stanu Severinine majke. Javila se ženska osoba rekavši da vlasnica odmara, ali i da o tome što su je upitali, ne zna ništa. Jedna od komšinica u zgradi rekla  je tek kratko da je čula galamu, žensko cičanje kao i neko lupanje, ali da “nije odmah povezala s incidentom u stubištu, a kamoli s omiljenom Seve”.

 • – Seve je uvijek atrakcija kad dođe svojoj mami, ali iskreno nisam je vidjela da joj je bila u posjetu u ponedjeljak. Niti sam se naknadno raspitivala gdje je tačno bila ta dreka – rekla je jedna stanarka zgrade. U slučaju da navedena kaznena prijava rezultira optužnicom nadležnom tužiteljstvu, kao glavni svjedok bit će pozvana njihova majka koja, pak, može koristiti blagodat ne svjedočenja.

  Inače, ovaj fizički sukob nije prvi sukob između Severine i njezine sestre Marijane, ali je prvi zbog kojeg je pjevačicu njezina sestra prijavila policiji da joj je nanijela povrede i zatražila je liječničku pomoć. Mediji u aprilu ove godine pisali o narušenim odnosima dviju sestara. Prema Marijaninim riječima otkad je njihova majka kod Severine ona je nema prilike vidjeti, a svaki telefonski poziv protiče uz prijetnje koje joj navodno upućuje Severina. Osim za narušen odnos s majkom, Severinina sestra pjevačicu krivi da je odgovorna i za njen narušen odnos s kćerkom Mijom Popović koja je tokom studija živjela sa Severinom, a sad živi u njezinoj blizini.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,