Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija 18 dana bezuspješno traga za tijelom malene Danke Ilić

Preuzmite sliku

Policija već 18 dana radi na rasvjetljavanju slučaja ubistva Danke Ilić (2) iz Bora. Djevojčica je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a vjeruje se da je istog dana ubijena.

Međutim, njeno tijelo još nije pronađeno, uprkos tome što policija detaljno pretresa sve dijelove grada koji su potencijalno sumnjivi.U potragu se uključilo stotine policajaca i najmanje 50 pripadnika Žandarmerije.

Osumnjičeni radnici Vodovoda Dejan Dragijević i Srđan Janković navodno su udarili djevojčicu autom, zatim je jedan od njih zadavio, ali nisu kazali gdje se tijelo nalazi.

Prema riječima jednog od njih, tijelo je prvobitno bilo bačeno na deponiju, odakle je premješteno. Nakon priznanja da je djevojčica ubijena, osumnjičeni dvojac odbija saradnju s policijom.

Zbog pomaganja u premještanju tijela sa deponije na nepoznatu lokaciju privedeni su brat i otac Dejana Dragijevića. Njegov brat, Dalibor Dragijević, preminuo je u Policijskoj upravi u Boru 7. aprila od posljedica srčanog udara.

Dejanovom ocu je određen pritvor u trajanju od 30 dana, ali ni on do sada policiji nije dao policiji informacije koje će koristiti istrazi i dovesti do tijela djevojčice.

Stručnjaci su u jednom složni, ukoliko se tijelo djeteta ne pronađe to će predstavljati veliki problem za istragu, a samim tim utjecati i na kvalifikaciju krivičnog djela i zatvorsku kaznu za osumnjičene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,