Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pokrenuta peticija za izbacivanje Let 3 s Eurosonga: ‘Ne želim da moju domovinu predstavljaju nastranosti, poremećena transrodna ideologija…’

Preuzmite sliku

Peticiju je dosad potpisalo 491 osoba, a neki od njih su objasnili i zašto…

Na Web stranici Peticije online pokrenuta je peticija za izbacivanje riječke grupe Let 3 s Eurosonga, a kako je kreator peticije pojasnio, inicijativu je pokrenuo zato što ne želi da Hrvatsku predstavlja Let 3 s “nakaradnom izvedbom”.

Peticiju je dosad potpisalo 491 osoba, a neki od njih su objasnili i zašto.

“Promoviraju sotonizam”, “Nismo mi idioti kakvim nas ovi predstavljaju”, “Iskreno pjesmu nisam ni poslušala jer ne pratim Doru, ali kad vidim kako izgledaju to mi je dovoljno. Ne želim da moju zemlju predstavljaju muškarci koji se odijevaju poput žena.”

“Potpisujem jer ne želim da moju domovinu predstavljaju nastranosti i poremećena transrodna ideologija i pederi”, “Smatram nastup grupe Let 3 nakaradnim, pogotovo za oči maloljetne djece”, “Ovo je pjesma s dijagnozom, kao i izvođači, samo što još nisu pregledani”, samo su neki od komentara.

Inače, Let 3 je na eurovizijskim kladionicama bio na 29. mjestu prije nego što se održala Dora. Otkako je Let 3 pobijedio na Dori, skočio je na 15. mjesto, a ispod nas su ostale Švicarska, Gruzija, Srbija, Estonija, Austrija…

Ipak, dok jedni traže diskvalifikaciju, drugi su oduševljeni.

“12 bodova od Švedske za čelična muda”, “Satirično, sarkastično, zabavno, hrabro… Ma odlično”, “Ovo je ono što svijet treba, ne samo Europa. Pozdrav iz Kanade”, “Oni ni ne pokušavaju pobijediti, ovo je samo dobra prilika da naprave nešto ludo na pozornici pred širom publikom. Očekujte neočekivano”, “Pjesma je odlična, glasat ću za Hrvatsku. Bravo susjedi – Slovenija.”

“Shvaćam poruku. Imate glas od Ukrajine”, “Originalno, odvažno i prikladno”, “Ovo je interesantno. Sigurno ste u top 5. Pozdrav iz Makedonije”, “Ovo mora u finale”, “Hrvatska spašava Eurosong da ne bude dosadan”, “Sviđa mi se, Poljska vam želi sreću”, samo su neki od pozitivnih komentara. (Net.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,