Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojavile se nove snimke iz noći nestanka Mateja Periša

Preuzmite sliku

Na video servisu YouTube su se pojavile dvije nove snimke iz noći kada je u Beogradu nestao mladi Splićanin Matej Periš.

Snimke su objavljene na kanalu Aleksandar Stanković Official koji vodi entuzijast koji je i ranije objavljivao snimke povezane s nestankom Mateja Periša, pokušavajući rasvijetliti što se dogodilo u noći nestanka, s 30. na 31. decembra prošle godine.

Obje su snimke s nadzornih kamera Beton hale, mjesta odakle je 27-godišnji Matej Periš krenuo u trk beogradskim ulicama nakon kojeg mu se gubi trag.

Dvije snimke, na jednoj je Periš odmah nakon izlaska iz kluba, a na drugoj objekt u Savi

Jedna snimka prikazuje Matejev izlazak iz kluba Gotik u kojem je bio s prijateljima, a druga snimka je nastala dvadesetak minuta kasnije i pokazuje objekt u Savi te nekoliko prolaznika koji su u tim trenucima prolazili kod Beton hale, piše Index.hr,

Na dosad u javnosti neviđenoj snimci vidi se kako Matej izlazi iz kluba i prolazi uz samu Beton halu pa se zatim stepenicama penje ka Karađorđevoj ulici kojom je nastavio dalje u smjeru juga, paralelno s rijekom Savom, sve do restorana Savanova na početku Beograda na vodi gdje je zadnji put snimljen kako se spušta prema rijeci.

Ta snimka kreće oko 1:45 (na snimci se navodi vrijeme od 1:47, no autor navodi da za stvarno vrijeme treba oduzeti 3:48 minuta) kada je Matej Periš napustio Gotik i traje gotovo minutu, sve dok se Matej ne popne na Karađorđevu ulicu.

Druga snimka, prema vremenskoj odrednici koja stoji na njoj, kreće u 2 sata i 10 minuta, no autor ponovno navodi da je to 3:48 minuta manje u stvarnosti, što bi značilo da snimka kreće u 2:06. Na njoj se može razabrati neki objekt koji se kreće po površini Save prema sjeveru. Snimka traje 3 minute i 31 sekundu.

Na snimci se vidi i da je, dok je objekt prolazio Savom, uz Beton halu prošlo više ljudi, no niko nije ništa primijetio. Treba, međutim reći da je u stvarnosti bilo mračnije nego na snimci i da Savom u Beogradu često prolaze razni objekti, poput nakupina smeća koje je lako razabrati danju, ali ne i noću.

Srpska policija, inače, u Savi je, na širem području Beograda, u posljednjih mjesec dana pronašla dva tijela, no ni za jedno se nije ustanovilo da se radi o Mateju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje