Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako se organizuju glasači iz RS u Beogradu: “Jel’ ja dolazim kod vas u Bosnu da glasam?”

Preuzmite sliku

Snimak zabilježen danas kod Arene na Novom Beogradu, gdje su dovezeni glasački iz Republike Srpske, na kom se čuje kako su novinarske ekipe omele organizacu glasača, pojavio se na društvenim mrežama.

Čovjeku koji je očigledno danas angažovan na organizaciji prilazi grupi glasača koja se predstavlja kao da je iz Republike Srpske, a potom ih on upućuje u dalju proceduru.

„Može li ovdje da se glasa, nemamo mi vremena?“, pita jedan od prisutnih čovjeka iz organizacije.

„Tu ćeš i da glasaš, uđeš sa druge strane“, čuje se kako odgovara stariji čovek iz organizacije, pa nastavlja: „Imate štand, piše Savski vjenac, Voždovac…“

Potom grupa muškaraca navodno iz Republike Srpske kreće ka Areni, komentarišući sa podsmijehom kako oni nisu iz tih općina.

„A, voze nas, znači?“, pita navodno glasač iz Republike Srpske.

„Voziće, nego došla ova televizija, N i onda su sve…“, kaže stariji muškarac sa snimka pokazujući rukama da su sklonjeni.

Potom se čuje kako jedan od njih govori da on ne želi da se slika, a stariji gospodin mu objašnjava da neće ni on i da je zato skinuo prsluk.

Inače, reporteri portala Nova.rs obišli su jutros prostor oko Arene, gdje su zatekli na desetine osoba za koje se pretpostavlja da su glasači koji su dovedeni iz Republike Srpske.

„To što radite je nezakonito“

Na društvenim mrežama objavljen je i snimak zabilježen u jednom od autobusa koji su u Srbiju dovezli glasače, a na njemu se može čuti kako autor objašnjava glasačima da je to što rade nezakonito, piše Nova.rs.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,