Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plenković nakon susreta sa Đokovićem odbija da ide u samoizolaciju

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da nije zabrinut zbog kratkog susreta sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem, kome je danas potvrđeno prisustvo virusa korona, te da nema razloga da ide u samoizolaciju, što je izazavalo reagovanja hrvatske javnosti.

“Nisam zabrinut, to je bio kratki susret od tri minute, to nije bio blizak kontakt. Već sam se tri puta testirao od pojave korone i negativan sam”, rekao je Plenković.

Plenković tvrdi da nije bilo riječi o fizičkom kontaktu koji bi omogućio prenos, javili su hrvatski mediji.

“Dodirnuo sam mu rame, a pozdravili smo se s pristojne distance. Poštujemo sve što Hrvatski zavod za javno zdravstvo kaže”, rekao je Plenković, a novinaru N1 televizije, koji ga je pitao o tome, poručio je da navija za opoziciju.

Na kritike opozicije da očigledno ne vrijede ista pravila za sve, jer nije u samoizolaciji, Plenković je istakao da pravila vrijede za sve, da je riječ o mišljenju “nadriljekara”, te da pozicioni političari žele da ode u izolaciju kako bi izbjegli suočavanje sa njim na televizijskoj debati uoči izbora.

I novinska agencija Reuters objavila je večeras da je Plenković rekao da neće ići u samoizolaciju nakon što se kratko sastao sa Đokovićem.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo saopštio je da Plenković ne mora u samoizolaciju jer je rizik od zaraze nizak pošto se kratko susreo s Đokovićem i nije bio s njim u bliskom kontaktu.

Reuters je objavio i da se Plenković danas rukovao sa svojim pristalicama u Zaprešiću tokom predizborne kampanje, prenose hrvatski mediji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,