Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plenković: BiH može dobro funkcionirati po modelu 1-2-3 smo ako su svi zadovoljni

Preuzmite sliku

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je u srijedu u Dubrovniku kako je uvjeren da će međunarodna zajednica, a i drugi politički akteri u BiH shvatiti da Bosna i Hercegovina može dobro funkcionirati po modelu 1-2-3, samo ako su svi zadovoljni.

Istaknuo je kako je stav HDZ-a Hrvatske i HDZ-a i HNS-a BiH sve ove godine jedinstven i čvrst – promijeniti Izborni zakon, naglasivši kako HDZ od 2006. godine upozorava na nedopustivo praksu da većinski narod svojim glasovima, zbog nepravednog Izbornog zakona, bira Hrvatima njihovog člana Predsjedništva.

– U konačnici ako i ti finalni pokušaji koji dolaze s najviše razine EU na poticaj Europskog vijeća završe tako da Bošnjaci expressis verbis kažu: ‘Mi ne želimo dogovor’, onda je teret odgovornosti za nepravedne i nepoštene izbore u listopadu po postojećim okolnostima na njima, a ne na Hrvatima – ocijenio je Plenković.

Dodao je kako treba iscrpiti sve mogućnosti, što HDZ i radi.

– Treba iscrpiti sve mogućnosti i mi to radimo, uvjereni da će, prije ili kasnije, međunarodna zajednica, a i drugi politički akteri u BiH shvatiti da BiH može dobro funkcionirati po ovom modelu 1-2-3, samo ako su svi zadovoljni – naveo je hrvatski premijer.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,