Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pacijentica se polugola snimala u Domu zdravlja: “Narušava ugled ustanove i ponižava našu struku”

Preuzmite sliku

Pomoćnica direktora Doma zdravlja u Nišu, Danijela Nešić najavila je danas da će ta zdravstvena ustanova poduzeti zakonski predviđene mjere protiv pacijentice Katarine Đ.

I to zbog provokativnih i uvredljivih fotografija i video zapisa koja je napravila u vrijeme pauze u jednoj od intervencija službe opšte medicine, kao i u kartoteci zdravstvene ambulane “Donja Vrežina”.

Nešić je kazala da se pacijentica javila jednoj od intervencija opšte medicine, jer je imala nalog za injekcije.

“S obzirom na to da ovakvim ponašanjem nanosi veliku štetu ugledu Doma zdravlja Niš, kao zdravstvenoj ustanovi sa renomeom i ugledom i da je bez pitanja slikala provokativne i uvredljive fotografije i snimala video zapis koji je ponižavajući za našu struku, bićemo prinuđeni da preduzmemo određene mere u okviru zakona”, navela je Nešić u objavi na Facebooku i podijelila fotografije i video snimke koje je napravila Katarina Đ.

Na jednom od snimaka koje je pacijentica napravila vidi se kako, vrlo oskudno odjevena, sjedi za stolom na mjestu koje je namijenjeno medicinskim sestrama i namiješta dugu kosu, a na drugom snimku se vidi kako sa pulta na kome se nalaze špricevi i igle, jednom rukom drži šrpic, a drugom otvara iglu.

Na tom video snimku napisala je “Ko je za bocku”.

Katarina Đ. objavila je i fotogafiju na kojoj se vidi kako drži šoljicu kafe u prostoriji, gdje se nalaze zdravstveni kartoni pacijenata. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje