Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su osumnjičeni za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje

Preuzmite sliku

Vanja G. (14) iz Skoplja, koja je nestala u ponedjeljak 27. novembra oko 7:25 ujutro na putu do škole, i za kojom je tragala cijela regija, pronađena je mrtva kod sela Orman, na rubu makedonskog glavnog grada.

Ubistvo djevojčice povezano je s ubistvom 74-godišnjaka. Kako je objavilo makedonsko državno tužilaštvo, utvrđeno je da je djevojčica ubijena u ponedjeljak ujutro, oko 10 sati, samo nekoliko sati nakon otmice.

Ovo ubistvo je, kako navode, povezano s još jednim ubistvo u Sjevernoj Makedoniji. Naime, pronađeno je i tijelo Panča Žeževskog (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24. novembra, nekoliko dana prije nestanka djevojčice, a tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubistva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

 • Kako javlja makedonski portal Telma, osumnjičen je Ljupčo Palevski Palčo. On je, navodi se dalje, nedostupan makedonskim vlastima.

  Palevski u Makedoniji ima desničarsku prorusku stranku, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Hrvatska. Imao je i svoj podcast.

  Među osumnjičenima je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden iuhapšen. Treći osumnjičenik je Velibor Manev, koji je također pritvoren. Pritvor se traži i za trećeg uhapšenog, Bore Videvskog iz Velesa, tvrde Thelmini izvori iz istrage.

  Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima s Palevskim-Palcom preko manje radikalne “Stranke prava”. Prema onome što se može vidjeti na njegovom FB profilu, Palevski se javljao svakodnevno osim 27. novembra, kada se, prema istrazi, dogodila otmica i ubistvo 14-godišnje Vanje. (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,