Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je peti osumnjičen za Vanjino ubistvo: Trenirao djecu, roditelji ga obožavali

Preuzmite sliku

Peti osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo djevojčice Vanje Gorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru, identifikovan je kao Bore Videvski, sportista iz Velesa, koji je, prema navodima tamošnjih medija, uhapšen u svojoj školi sporta za borilačke vještine.

Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, među kojima su Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo — 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Pančea Žeževskog.

Kačio fotografije sa djecom

On je na svojim profilima kačio fotografije sa djecom koju je obučavao borilačkoj vještini. Komentari ispod fotografija svjedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor u sportu, kao i da su ga polaznici i njihovi roditelji obožavali, piše Blic.

 • Njima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdata međunarodna potjernica zbog navoda da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

  Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao region za sada nije poznata, ali se po objavama na društvenim mrežama može vidjeti da je bio aktivan čovjek koji se bavio sportom i disciplinom.

  Dijelio motivacione poruke i fotografije

  „Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izvještajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon što o čemu ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna potjernica“, naveo je makedonski tužilac Gavril Bubevski.

  Podsjetimo, prethodno je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, sumnjiči da je organizovao njenu otmicu. Njemu je takođe određen pritvor od 48 časova, a prilikom dovođenja na sud, pokazao je sramni gest.

  Osumnjičeni krišom dovedeni u sud

  Videvski je krišom doveden u sud. On je, kako je „Blic“ ranije pisao, sproveden u sudnicu preko garaže zgrade suda, a zatim u lift do trećeg sprata.

  Jedini osumnjičeni koji je doveden preko parkinga suda je Velibor Manev. On je bio prvi koji je izveden. Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palčom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

  Prema pisanjima portala „Fokus“, sva trojica se nalaze u odvojenim prostorijama, kako ne bi bili meta pobune ostalih zatočenika. Neki od njih su se žalili i na zdravstvene probleme, ali nisu imali većih poteškoća.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje