Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otac ošamario kćer koja je krala: Ona na slobodu, a njega uhapsili

Preuzmite sliku

Četrdesetogodišnji Slavonac osuđen je zbog šamaranja maloljetne kćeri uhvaćene u krađi.

Prekršajnim nalogom proglašen je krivim jer je 7. aprila ove godine, unutar trgovačkog centra u jednom slavonskom gradu, pri preuzimanju 15-godišnje kćeri od policajaca, revoltiran što je zatečena u krađi, ošamario kćer.

To su vidjeli policajci pa je on odmah uhapšen.

Sud ga je nepravomoćno osudio na deset dana zatvora i zaštitnu mjeru zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja maloljetne kćeri na udaljenosti manjoj od 200 metara, u trajanju od tri mjeseca.

Određena mu je uslovna zatvorska kazna na rok od godine dana, a kako je prenoćio u pritvoru, računaju mu se dva zatvorska dana manje.

Morat će platiti i troškove postupka u iznosu od 40 eura, piše Glas Slavonije.

Kazna i navedeni rok uslovne čine se dovoljno dugim da 40-godišnji otac dobro promisli o svojem postupku i nasliju kao neprihvatljivom načinu rješavanja problema.

S obzirom na to da se radi o nepravomoćnoj odluci suda, protiv navedenog prekršajnog naloga svi imaju pravo prigovora sudu, u roku od osam dana nakon primitka prekršajnog naloga u pisanom obliku i bez pristojbe. Međutim, ako do podnošenja prigovora i dođe, sud nije obvezan odrediti Slavoncu istu, nego mu se može izreći i stroža kazna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,